De ultieme verzorging rond om het oog.

Onmisbare oogverzorging

Heb je er ooit over nagedacht of je de juiste verzorging rond je ogen toepast die je geluk, woede, verdriet en vele andere emoties weerspiegelt? Wij informeren u graag in een paar stappen over de juiste oogzorg.

Oogzorg is erg belangrijk omdat de huid rond de ogen het dunste en dus het meest gevoelige deel van het lichaam is. De reden hiervoor is de afwezigheid van talgklieren rond de ogen. Als je je afvraagt ​​wat dit betekent, laten we dan meteen antwoorden: de behoefte aan vocht rond de ogen is erg hoog. Bovendien zijn de ogen, die ongeveer 14.000 keer per dag knipperen, het meest vatbaar voor rimpels. Wanneer factoren zoals de negatieve effecten van ultraviolette (UV) stralen, verminderde huidelasticiteit als gevolg van veroudering, stress en luchtvervuiling worden toegevoegd aan de vaak uitgevoerde mimiekbewegingen, raakt de oogcontour versleten en beginnen blauwe plekken, rimpels en zwellingen te verschijnen . Om deze situaties tot een minimum te beperken, is het erg belangrijk om de verzorging van de ogen niet te verwaarlozen.

Lekker slapen eerst

Regelmatige slaap is essentieel voor een gezonde oogcontour. Wanneer slapen niet genoeg is, weerspiegelen de ogen en het gebied rond de ogen onmiddellijk de sporen van vermoeidheid. Door hier een haakje te openen, willen we erop wijzen dat de ideale slaaptijd voor volwassenen wordt berekend op 8 uur.

Netheid is alles!

Elke avond voor het slapengaan moet je je oogmake-up reinigen met natuurlijke reinigingsmiddelen die geen schadelijke stoffen bevatten, bij voorkeur met micellair water, zonder te veel aan te drukken. Anders kunnen verven zoals mascara en oogschaduw die tijdens de slaap rond de ogen worden verspreid, de weg vrijmaken voor rimpels. Ook bij de wimperverzorging is het reinigen van oogmake-up van groot belang; want als mascara 's nachts in het oog blijft, kunnen de wimpers breken door het kussen aan te raken. Bovendien mag zeer koud of zeer heet water niet in de buurt van de ogen worden gebracht, u moet tijdens het reinigen de voorkeur geven aan warm water.

De krachtigste hydratatie voor het meest gevoelige gebied

We zeiden al dat er geen talgklieren rond de ogen zijn, in tegenstelling tot andere delen van ons lichaam. Een andere verklaring hiervoor is dat er bijna geen natuurlijke smering rond de ogen is. Dit is precies waarom het gebruik van een "sterke" vochtinbrengende crème die geschikt is voor uw ogen de grootste factor is om van de vermoeide blik af te komen. Vochtinbrengende crèmes rond de ogen moeten twee keer per dag worden aangebracht, 's morgens en' s avonds, en er moet op worden gelet dat de crème tijdens het aanbrengen niet in de ogen komt en met zachte aanrakingen wordt aangebracht.

De grootste verschillen tussen oogcontourproducten en andere moisturizers zijn; Naast vocht, herstellen ze de tekenen van veroudering, elimineren ze kneuzingen en zwellingen, zijn ze verzachtend en veroorzaken ze geen irritatie van de huid rond de ogen en genezen ze de weefsels (vitamines A, C, E, K, provitamine B5, natuurlijk). plantenextracten - kamille, shea, tsubaki, amandelolie, enz.).

Let op voeding!

De belangrijkste voedingsregel voor de gezondheid van de huid is om veel water te drinken. Het drinken van veel water gedurende de dag heeft grote voordelen voor de huid. Bovendien geeft het consumeren van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine A (spinazie, wortel, snijbiet, rood vlees, selderij, peterselie, enz.) voor de verzorging van de oogcontour de gezondheid van de ogen en de oogcontour.

Ondersteunende zorg is ook noodzakelijk voor een gezonde oogcontour.

Door gebruik te maken van de kracht van planten, kunt u uw oogcontour gezond maken. Kamillethee, groene thee of linde zijn perfect om je ogen te laten rusten vanwege de antioxidanten die ze bevatten. Nadat je de thee hebt gezet, kun je deze een tijdje in de koelkast bewaren en dan 10 minuten wachten rond je ogen met behulp van een watje, en je voelt meteen het voordeel.